Dovleceii sunt vedetele acestui sezon
     
      
estiri.ro
      
Sambata, 10 Octombrie 2015
      
5045
      
     
    
    
    
            Gustos.ro : 6 sfaturi pentru a gati dovlecei
Sursa importanta de nutrienti si foarte gustosi, dovleceii sunt vedetele acestui sezon. Pot fi folositi intr-o multime de variante, de la aperitive, la feluri principale si chiar la deserturi. Exista insa cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte sa gatiti dovlecei:
 
1. Cu cat dovleceii sunt mai mari, cu atat au un continut mai mare de apa. Unii bucatari recomanda sa lasam dovleceii la uscat inainte de a-i pregati, sa ii taiem in felii si sa ii aranjam in vasul de gatit. Se presara deasupra sare si se lasa la uscat 20-30 minute. 
 
2. Din cauza continutului ridicat de apa, este recomandat sa gatim dovleceii cat mai rapid si cu un minimum de lichid adaugat. 
 
3. Dovleceii sunt o sursa importanta de vitamina A si C si sunt saraci in calorii, ceea ce ii face potriviti pentru orice dieta. 
 
4. Nu este nevoie sa decojiti sau sa scoateti semintele dovleceilor. Mai mult, dovleceii tineri pot fi mancati cruzi in salate. Doar coada tulpinii trebuie inlaturata inainte de a gati dovleceii.
 
5. Dovleceii gatiti in exces se inmoaie si se transforma intr-un fel de piure. Nu va panicati insa: puteti sa ii folositi astfel in pregatirea supelor.
6. Nu cumparati o cantitate mare de dovlecei, caci se strica repede. Daca nu intentionati sa ii folositi prea curand, depozitati-i in frigider, intr-o punga bine inchisa si fara a-i spala inainte.
    
    
    
    
    
    
    
     
      
       
       
        
		
        
         
 Euronews
         
 Miercuri, 30 Aprilie 2025
         
 5045
         
        
       
      
     
      
       
       
        
		
        
         
 Euronews
         
 Miercuri, 30 Aprilie 2025
         
 5045
         
        
       
      
     
    
     
      
       
       
        
		
        
         
 TVR
         
 Miercuri, 30 Aprilie 2025
         
 5045
         
        
       
      
     
      
       
       
        
		
        
         
 einformatii
         
 Sambata, 8 Martie 2025
         
 5045